width=

Česta izmjena sunčanih i kišnih razdoblja pogoduju pojavi raznih bolesti i štetnika u našim vinogradima i voćnjacima. Za očuvanje zdravlja naših nasada nužno je pravovremeno apliciranje zaštitnih sredstava.

STIHL motorne i ručne prskalice znatno olakšavaju spomenute poslove. Osim uštede u vremenu i uloženoj snazi, ovakav način tretiranja nasada omogućava preciznije doziranje, koje je od presudne važnosti za uspjeh pri preveniranju negativnih pojava u nasadima.

STIHL motorne prskalice nude mogućnost apliciranja zaštitnih sredstava, prihrane putem lista biljke, te mogućnost zaprašivanja.

STIHL ručne prskalice posebno su pogodne za nanošenje herbicida, zbog kvalitetne kontrole smjera i snage raspršivanja sredstva.

Zbog širine mogućnosti primjene ovi uređaji naći će svoje mjesto u svakome gospodarstvu, a njihova kvaliteta i dugovječnost jamstvo su dobrih rezultata pri njihovom korištenju

Prethodni članakPogrešna kvadratura kod etažiranja
Sljedeći članakObjavljeni Natječaji za provedbu operacija 8.6.1. i 8.6.2.
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.