Udruga ruralnog turizma Hrvatske poziva pružatelje usluga seoskog turizma na upis u nacionalni Digitalni katalog seoskog turizma kako bi se besplatno promovirali na domaćem i inozemnim tržištima. Poziv se osobito odnosi na pružatelje usluga iz primorskih županija radi stvaranja što boljih uvjeta za uspješnu turističku sezonu.  

Udruga ruralnog turizma Hrvatske pozvala je danas pružatelje usluga seoskog turizma na što skoriji upis u Digitalni katalog seoskog turizma. Upisati se mogu svi poljoprivredni proizvođači koji pružaju ugostiteljske i turističke usluge. Npr. kušaone, vinotočja, vinarije, izletišta, etno i eko sela, ruralni objekti za smještaj i slično.

Digitalni katalog objavljuje se na internet stranici Hrvatske turističke zajednice. Time podaci o ponudi seoskog turizma Republike Hrvatske prevedeni na brojne svjetske jezike postaju dostupni potencijalnim gostima i turistima. Također i turističkim agencijama iz cijelog svijeta.

 –Upisom u Digitalni katalog objekti seoskog turizma po prvi se puta mogu besplatno promovirati na domaćem i inozemnim tržištima. To bi svakako trebali iskoristiti. Seoski turizam Hrvatske nudi sve ono što moderni gosti i turisti traže. To su lokalno uzgojena zdrava hrana, vrhunska domaća pića, upoznavanje kulturne baštine hrvatskog sela te druženje s domaćinima.

Trendovi pokazuju sve veći interes gostiju i turista za otkrivanjem ruralne Hrvatske pa je stoga upis važan i zbog dobre pripreme  turističke sezone. Koristim priliku zahvaliti Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na ovom važnom projektu, istaknula je Aleksandra Kuratko Pani, Voditeljica Udruge. 

Kako bi ponuda seoskog turizma bila adekvatno predstavljena i promovirana na nacionalnoj razini, važno je da se što više pružatelja usluga upiše u nacionalni Digitalni katalog. Od procijenjenih 1 000 objekata seoskog turizma koji djeluju u Hrvatskoj, do sada je u Digitalni katalog upisano njih 55; od toga je 33 iz klastera Središnja Hrvatska i Slavonija. Iz Istre, Like i dalmatinskih klastera upisano je 20 objekata.

Svi zainteresirani za upis u Digitalni katalog isto mogu učiniti putem web aplikacije moj-seoski.hr kojom upravlja Ministarstvo turizma i sporta. Uz adekvatnu pripremu, upis u aplikaciju je jednostavan i traje od 15 – 20 minuta. Pri tome se upisuju podaci te prilažu dokumenti i fotografije. Radi što lakšeg upisa, Udruga je pripremila Upute za korisnike “7 koraka do Vaše promocije na web stranici Croatia.hr”. Preporučuju proučiti prije početka upisa.

Udruga pruža tehničku pomoć oko upisa u aplikaciju. Poziva sve kojima je potrebna eventualna pomoć da se jave telefonski na 095 5422 225.

Digitalni katalog seoskog turizma zajednički je projekt Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice. Ova aktivnost dio je projekta “Stručno osposobljavanje za digitalnu promociju seoskog turizma Republike Hrvatske na domaćem i inozemnim tržištima”. Njega Udruga provodi uz financijsku potporu Ministarstva te operativnu podršku lokalnih turističkih zajednica i akcijskih grupa te članova Udruge u cilju edukacije i upisa pružatelja usluga u Digitalni katalog.

 class=