Vinski univerzum Zagreb, festival za mlade vinare održat će se 30.1.2020. u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik, u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21 sat. 

Vinski univerzum je obrazovno-promocijska vinska priredba. Glavni protagonisti  festivala su mladi vinari u dobi od 18-35 godina koji svoja vina predstavljaju mladim posjetiteljima.  Cilj, ideja i nit vodilja festivala  je:  Edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu, umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu. Svaki stol imat će svoju temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti izlagače i vina. Stoga je najvažnija snažna edukativna nota festivala koja se ostvaruje kroz riječi i entuzijazam mladih vinara.  Priredba je tematski osmišljena da pruži maksimalni doživljaj mladim posjetiteljima i vinarima. Na samoj priredbi  bit će pratećih sadržaja (dvije edukativne radionice), a vinarima ćemo kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti nove prodajne kanale za novu ciljnu publiku.

Vinski univerzum prvi put je organiziran u prosincu 2015. u Ljubljani  gdje je polučio velik uspjeh. Priredbu je tada posjetilo preko 700 mladih, koji su preko mladih vinara, različitih radionica i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. osmišljen je po uzoru na slovenski model, ali je u potpunosti prilagođen hrvatskim vinarima i uvjetima.

Festival se organizira uz podršku Kluba studenata Agronomskog fakulteta (gdje je održana i prva promocija događaja na 4.AgroAdventu, u prosincu 2019.);  HSK (Hrvatskog sommelier kluba) i Turističke zajednice zagrebačke županije. Zainteresirani vinari još se mogu prijaviti, do 20.01. ili do popunjenja izlagačkih mjesta.

Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 90 kn u sustavu Entrio, a pred sam događaj cijena je 120kn.   www.entrio.hr/event/1-vinski-univerzum-zagreb-7160

Više informacija: 

vinskiuniverzumzagreb@gmail.com

Marija Vukelić. prof., voditeljica projekta / marijavukeliczg@gmail.com

Dino Šimunec, mag. ing. agr., stručni suradnik / dino.simunec9@gmail.com

 

Prethodni članakUzgoj ovaca i najčešće bolesti
Sljedeći članakMaslinovo ulje u kulinarstvu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.