Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je dvije nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za završeno ulaganje u sklopu Podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ (Operacija 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“).

Korisniku P.Z. Negoslavci iz mjesta Negoslavci u Vukovarsko-srijemskoj županiji isplaćeno je 541.386,96 kuna za ulaganje u nabavu opreme i poljoprivredne mehanizacije za zbrinjavanje stajnjaka, dok je korisniku OPG Krošlin Zvonko iz mjesta Hum na Sutli u Krapinsko-zagorskoj županiji isplaćeno 686.418,62 kuna za ulaganje u strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu mineralnog i organskog gnojiva.

Do sada je korisnicima unutar Operacije 4.1.2. za prihvatljiva ulaganja isplaćeno više od 30 milijuna kuna. Više o svim korisnicima sredstava iz Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“ pogledajte ovdje.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSnickers deluxe
Sljedeći članakNova isplata iz Programa ruralnog razvoja u iznosu od 14,22 milijuna kuna
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.