Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju užurbano radi na složenom procesu obrade prijava pristiglih na natječaje za operacije Programa ruralnog razvoja RH za period 2014.-2020., te je izdala prve Odluke o dodjeli sredstava (u daljnjem tekstu: Odluke) korisnicima čiji su projekti zadovoljili kriterije propisane zakonskim okvirom. Prva 3 uspješna korisnika koji su u petak, 28. kolovoza 2015. dobili pozitivne Odluke iz Agencije za plaćanja prijavili su se na natječaj za provedbu podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva«, operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“.

OPG-u Fumić Goran iz Brinja odobreno je 69.543 kuna za ulaganje u prikolicu za stajnjak, OPG-u Šestan Dean iz Lupoglava 131.406,78 kuna za strojeve i opremu za utovar, transport i primjenu gnojiva (prednji traktorski utovarivač, cisterna za gnojnicu, korpa za stajski gnoj) i OPG-u Šuntić Stjepan iz Čremušnice 57.386,16 kuna za prikolicu za gnoj. Svim navedenim korisnicima odobrena je potpora od 90% ukupno prihvatljivih ulaganja. Detaljnije o mjerama i natječajima iz Programa ruralnog razvoja možete saznati ovdje.

S poštovanjem,
Služba za odnose s javnošću i informiranje APPRRR

Prethodni članakPredugo čekanje sudskog vještaka i što učiniti?
Sljedeći članakKupusna “bijela mušica” i štetne gusjenice
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.