src= 

Završila je Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Zakona o komasaciji koja je trajala mjesec dana (od 14. travnja do 14. svibnja 2014. godine). Nakon obrade pristiglih primjedbi i prijedloga, koji će biti objavljeni na web stranici Ministarstva, Nacrt prijedloga Zakona o komasaciji bit će upućen u zakonsku proceduru donošenja.

 

Zahvaljujemo svima koji su doprinjeli konstruktivnoj raspravi, svima koji su dostavili svoje prijedloge, komentare i kritike. Zahvaljujemo i medijima koji su proširili glas o našim nastojanjima da stvorimo zakonski okvir koji će našim poljoprivrednim proizvođačima omogućiti okrupnjavanje posjeda u veće i pravilnije katastarske čestice, što će rezultirati povoljnijim uvjetima za razvoj poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti.

 

Izvor: www.mps.hr

Prethodni članakNewsletter 9/2014
Sljedeći članakUređenje okućnice ili vrta
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.