height=

Svečano otvorenje galerije Žiljak,održati će se u nedjelju 15. veljače 2015. u 12 sati  ,Sveti Ivan Zelina.
Zahvaljujući gospodinu Vilku Žiljaku, Sveti Ivan Zelina i Hrvatska već više godina imaju i međunarodnu izložbu vinskih pehara i vrčeva. Kako bi ova izložba bila što zamiljivija propozicijama za izlaganje se potiće izrada funkcionalnih, alernativnih i humorističkih uradaka. Mogu se izlagati djela u svim materijalima kao što su keramika, staklo, metal, plastika i kompozitni materijali. Selektor radova i autor izložbe je Hanibal Salvaro.

Pred samo otvaranje izložbe žiri u sastavu: Ivančica Cvitić Znidarčić, Tito Kosty, Zrinka Pillauer Marić, Danijel Režek i Irena Škrinjar, odredit će nagrade i druga priznanja. Katalog izložbe sa svim podatcima bit će prezentiran prigodom zatvaranja izložbe u nedjelju 1. ožujka u 12 sati.  

Ovom izložbom je Galerija Žiljak još jednom pridonijela bogatsvu i zanimljivosti umjetničkih priredbi u Hrvatskoj. No to nas ne iznenađuje ako se samo malo podsjetimo množine održanih kvalitetnih izložaba, zatim tradicionalnih proslava Martinja i drugih umjetničkih događaja i druženja u ovoj galeriji.

Izložit će se djela slijedećih autora:

 

 height=    height=

Štefanija Baranašić, Vedran Bišić, Ivana i Stefan Enev (Bugarska), Nadica Eichhorn, Gaetano Fasano (Italia), Mate Franin, Narcida Glažar, Đurđica Horvat, Nevenka Horvat Stehr, Nataša Kabalin, Nivea Kafol (Slovenija), Pavlina Klarić Halic, Vera Kovačić, Ivan Kožarić, Ljubica Lovrenčić, Martra Milunić, Zorka Milley, Dorica Pezić, Laura Reinbow, Ankica Ribarević, Hanibal Salvaro, Lidia Salvaro, Saman Shop (Italija), Nicol Sinković, Irena Škrinjar, Renata Trifunović i Nada Žiljak.

 

 

Hanibal Salvaro, Art Director

LADICA Fine Arts & Design Center

Tel: +385-95-8675-646

www.ladica.org

 

Prethodni članakŽutilo na mladim listovima jabuke
Sljedeći članakNovosti kod obveze zapošjavanja osoba s invalidnošću
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.