– 2 kg kestena
– 1,5 kg šećera
– 1/2 žličice cimeta
– voda
– 1 mahuna vanilije
– konjak
– malo soli
Stavite prethodno zarezane kestene u dosta hladne vode i kuhajte malo više od sat vremena. Povremeno ih promiješajte. Kuhane kestene ocijedite i ogulite te propasirajte u pire. Izvažite smjesu. Zatim u posudu stavite šećera toliko koliko teži smjesa od kestena – od 2 kg kestena dobit ćete oko 1,5 kg pirea, ulijte 3 čaše vode, dodajte mahunu vanilije i cimet te kuhajte miješajući dok ne dobijete gusti sirup. Izvadite štapić vanilije, dodajte pire od kestena i kuhajte miješajući još 40 minuta, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Još toplu marmeladu stavite u tople sterilizirane staklenke i pustite da se ohladi nepokrivena. Prije nego ih poklopite, od pergament papira izrežite prikladne krugove, namočite ih u rum ili konjak, položite na marmeladu pa teglice zatvorite poklopcima.