height=– 2 kg kestena
– 1,5 kg šećera
– 1/2 žličice cimeta
– voda
– 1 mahuna vanilije
– konjak
– malo soli

Stavite prethodno zarezane kestene u dosta hladne vode i kuhajte malo više od sat vremena. Povremeno ih promiješajte. Kuhane kestene ocijedite i ogulite te propasirajte u pire. Izvažite smjesu. Zatim u posudu stavite šećera toliko koliko teži smjesa od kestena – od 2 kg kestena dobit ćete oko 1,5 kg pirea, ulijte 3 čaše vode, dodajte mahunu vanilije i cimet te kuhajte miješajući dok ne dobijete gusti sirup. Izvadite štapić vanilije, dodajte pire od kestena i kuhajte miješajući još 40 minuta, dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Još toplu marmeladu stavite u tople sterilizirane staklenke i pustite da se ohladi nepokrivena. Prije nego ih poklopite, od pergament papira izrežite prikladne krugove, namočite ih u rum ili konjak, položite na marmeladu pa teglice zatvorite poklopcima.

Prethodni članakRuski čaj
Sljedeći članakPanforte
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.