Tijesto:
✦ 13 bjelanjaka
✦ 13 žlica šećera
✦ 150 g sjeckanih oraha
✦ 100 g krupno ribane čokolade
✦ 3 žlice ulja
✦ 7 žlica brašna
✦ 1 prašak za pecivo
Krema:
✦ 13 žumanjaka
✦ 13 žlica šećera
✦ 4 žlice mlijeka
✦ 200 g čokolade za kuhanje
✦ 300 g margarina
Priprema tijesta: Bjelanjke izraditi i postupno dodavajući šećer miksati u čvrst snijeg. Dodavati redom ostale sastojke i miješati pjenjačom. Peći u kalupu dimenzije 24 x 42 cm obloženom papirom za pečenje, pri 180 °C oko 25 minuta.
Priprema kreme: Žumanjke, šećer i mlijeko kuhati na pari. Pred kraj dodati otopljenu čokoladu, miješati dok se ne sjedini, te ohladiti. U ohlađeno umiksati izrađen margarin sobne temperature. Kremu premazati po hladnom biskvitu i posuti mljevenim orasima. Staviti u hladnjak da se dobro ohladi.
Recept iz knjige „Moji čokoladni kolači“