Tijesto:

✦ 4 bjelanjka

✦ 7 žlica šećera

✦ 1 jaje

✦ 6 žlica brašna

✦ ½ praška za pecivo

✦ 10 dag čokolade za kuhanje

Krema:

✦ 30 dag karamel bombona

✦ 8,5 dcl mlijeka

✦ 4 žumanjka

✦ 13 dag šećera

✦ 6 dag gustina

✦ 3 pudinga od vanilije

✦ 2 dcl vrhnja za šlag

Priprema: Istući bjelanjke u čvrst snijeg, pa postupno dodati šećer, te umućeno jaje. Ručno umiješati brašno i prašak za pecivo, pa polako otopljenu i malo ohlađenu čoko­ladu. Izliti u kalup veličine 25 x 20 cm i peći 10 – 15 minuta na 180 °C. Biskvit prerezati po pola i natopiti s mlijekom.

Priprema: Bombone otopiti s 2 dcl mlijeka na laganoj vatri. Žumanjke, šećer, gustin i puding sjediniti i u to dodati 1 dcl mlijeka. Zakuhati u ostatak mlijeka, zajedno s oto­pljenim bombonima, u gustu kremu. U ohla­đenu i dobro izmiksanu kremu dodati istu­čen šlag. Na pola biskvita staviti pola kreme, pa drugu polovicu i ostatak kreme.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakPostavljanje nastambi za solitarne pčele
Sljedeći članakIsplata prve rate potpora kreće 17. veljače
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.