Tijesto:
✦ 3 dag kvasca
✦ 2,5 – 3 dcl mlijeka
✦ 1 l brašna (pola glatkog, pola oštrog)
✦ 2 žlice šećera
✦ ½ žličice soli
✦ 4 žumanjka
✦ ribana korica limuna

Priprema: Razmrviti kvasac s toplim mlije­kom, šećerom i malo brašna. Pustiti ga da se digne. Dodati u brašno i umijesiti zajed­no s malo soli, žumanjcima i limunovom koricom. Ostaviti pokriveno na toplom da se udvostruči, pa razvaljati.

Nadjev:
✦ 1 šalica rastopljenog maslaca
✦ 4 žlice šećera
✦ šaka ili dvije grožđica

Priprema: Na tijesto namazati rastopljeni maslac sa šećerom i grožđicama. Zarolati i rezati na šnite debljine 2 cm. Slagati jednu do druge na lim i pustiti još 20 minuta da se digne. Peći na 190 °C oko 20 minuta, a kad je skoro pečeno preliti s preljevom.

Preljev:
✦ 3 dcl mlijeka
✦ 7 žlica šećera
✦ 2 vanilin šećera

Priprema: Mlijeko prokuhati sa šećerom i vanilin šećerom. Peći dok se ne upije mlije­ko, još oko 5 – 8 minuta.

Recept iz knjige Kolači – čarolija užitaka 2

Prethodni članakTorta od palačinki
Sljedeći članakNovi Zakon o sjemenu – ZA ili PROTIV?
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.