Podloga:
✦1 pakiranje lisnatog tijesta od ½ kg
✦1 kg svježih višanja ili dvije teglice kompota
Priprema: Lisnato tijesto razvaljati na širinu od oko 30 cm, te po dužini rezati 10 traka širine 5 – 6 cm. Ako se koriste svježe višnje, dodati dvije žlice šećera da puste sok, te dobro ocijediti rukama. Ako se koriste višnje iz teglice, samo procijediti. Na svaku traku poredati višnje u red i zarolati po širini. Krajevi se mogu premazati žumanjkom kako bi se bolje spojili. Slagati na lim obložen papirom za pečenje da se ne dodiruju. Peći na 200 °C, 15 – 20 minuta.
Krema:
✦1 l mlijeka
✦3 pudinga od vanilije
✦9 žlica šećera
✦12,5 dag maslaca
Priprema: Puding i šećer pomiješati s malo mlijeka, pa ukuhati u ostatak mlijeka, dok ne postane gusto. Površinu pudinga prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Izraditi maslac sobne temperature i umiksati ga u puding. Na tanjur složiti 4 pečene roladice s višnjama te premazati kremom u debljini 1 cm. Na kremu složiti 3 roladice, pa premazati kremom. Zatim 2 roladice, te opet premazati kremom. Staviti zadnju roladicu i ostatak kreme rasporediti po cijeloj piramidi.
Za ukras:
✦3 dcl vrhnja za šlag
Priprema: Sve premazati izrađenim šlagom.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice