Biskvit:
✦190 g margarina
✦2 žlice kakaa
✦150 g šećera
✦6 žlica vode
✦3 jaja
✦190 g oštrog brašna
✦1,5 žličica praška za pecivo
Priprema: Otopiti margarin, kakao, šećer i vodu. Maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi. Dodati žumanjke, brašno sa praškom za pecivo, pa izmiksati. Ručno dodati posebno izmiksane bjelanjke s prstohvatom soli. Staviti u kalup dimenzije 32 x 22 cm namazan margarinom i posut brašnom.
Nadjev:
✦500 g čvrstog jogurta
✦200 g kiselog vrhnja
✦3 žlice škrob. brašna (gustina)
✦1 žlica oštrog brašna
✦3 žlice šećera + 2 vanilin šećera
✦2 jaja
Priprema: Izmiksati jogurt, kiselo vrhnje, škrobno brašno, brašno, šećer, vanilin šećer i jaja u smjesu bez grudica. Žlicu po žlicu kreme stavljati na smjesu od biskvita. Peći u pećnici na 170 °C, oko 60 minuta.
Krema:
✦350 ml vrhnja za šlag
✦150 g mliječne čokolade
Priprema: Otopiti mliječnu čokoladu i ostaviti da se malo ohladi. Umutiti vrhnje za šlag do pola, dodati čokoladu pa izmiksati do kraja u čvrstu kremu. Premazati po ohlađenom kolaču i dobro ohladiti.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode