Biskvit:
✦4 jaja
✦12 žlica šećera
✦12 žlica ulja
✦12 žlica mlijeka
✦12 žlica oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom. Dodati ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo i sve sjediniti u glatku smjesu. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 32 x 22 cm. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Ohladiti.
Krema:
✦600 ml mlijeka
✦2 pudinga od slatkog vrhnja (ili vanilije)
✦8 žlica šećera
✦400 g milerama (ili kiselog vrhnja)
Priprema: U malo mlijeka razmutiti puding a ostatak mlijeka sa šećerom staviti na vatru da provrije. Ukuhati puding miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. Ostaviti da se malo ohladi i u mlako umiksati mileram ili kiselo vrhnje.
I još:
✦1 kompot od marelice
✦2 preljeva za torte
Priprema: Ohlađen biskvit poškropiti sa 50 ml soka iz kompota i premazati ohlađenom kremom. Na kremu poslagati polovice marelica te preliti preljevom za torte napravljenim prema uputi na pakiranju. Dobro ohladiti prije posluživanja.
Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu.