Biskvit:

✦6 jaja

✦6 žlica šećera

✦6 žlica oštrog brašna

✦2 žlice Nesquika

r✦ibana korica naranče

Priprema: Mikserom izraditi snijeg od bjelanjaka postupno dodajući šećer. Smanjiti mikser na najma­nju brzinu, pa dodati jedan po jedan žumanjak, mje­šavinu brašna, Nesquika i ribane korice naranče, te kratko izmiksati. Smjesu raporediti u kalup obložen papirom za pečenje dimenzije 40 x 34 cm. Peći na 180 °C, 15 minuta. Malo ohladiti, pa još topao biskvit zamotati s papirom u roladu.

Krema:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦500 g mascarpone sira

✦50 g šećera u prahu

✦1 žličica arome vanilije

✦sok i korica 1 naranče

✦1 mljevena želatina

Priprema: Vrhnje za šlag izmiksati u šlag. Posebno izmiksati mascarpone sa šećerom u prahu, aromom vanilije, sokom i ribanom koricom od naranče. Ruč­no umiješati umućen šlag i prethodno nabubrenu želatinu pripremljenu prema uputi s pakiranja na način da se prvo umiješa 2 – 3 žlice kreme u želati­nu, pa sjedini s ostatkom kreme. Kremu premazati po ohlađenom biskvitu s kojeg je odstranjen papir i pažljivo zarolati. Ohladiti u hladnjaku preko noći, a prije posluživanja posuti šećerom u prahu i ukrasiti kriškama naranče.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakVinart Grand Tasting 2022.
Sljedeći članakLažni medenjak
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.