Tijesto:
✦4 jaja
✦250 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦korica od 1 limuna
✦korica 1 naranče
✦120 g maslaca
✦250 g jogurta
✦220 g brašna
✦25 g kakao praha
✦100 g škrobnog brašna (gustina)
✦1 žličica praška za pecivo
Priprema: Mutiti jaja sa šećerom, vanilin šećerom i koricama limuna i naranče da smjesa postane svijetla i pjenasta. Miješajući, dodati otopljen i malo ohlađen maslac i 220 g jogurta. Dodati brašno prosijano s praškom za pecivo i škrobnim brašnom, te dobro izmiješati. Odvojiti 5 punih žlica smjese i rasporediti na papir za pečenje (debljine oko 1 cm) u kalup dimenzije 32 x 34 cm. Peći na 180 °C, 5 – 7 minuta. Ohladiti, pa pomoću malog kalupa rezati leptire. U ostatak tijesta dodati kakao i ostatak jogurta, te dobro izmiješati. Duguljasti kalup dimenzije 10 x 22 cm, obložiti papirom za pečenje, uliti pola smjese, te po sredini slagati leptire, jednog do drugog, uspravno da dodiruju dno. Preliti ostatkom smjese i peći na 180 °C oko 55 minuta. Pečeno provijeriti čačkalicom. Ostaviti da se ohladi.
Ganache:
✦100 g čokolade za kuhanje
✦100 ml vrhnja za šlag
Priprema: Ugrijati vrhnje do vrenja i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi u potpunosti i malo ohladiti. Preliti po kolaču i staviti u hladnjak.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači