Krema od čokolade:
✦1000 ml mlijeka
✦3 pudinga od čokolade
✦100 g šećera
✦100 g čokolade za kuhanje
✦120 g maslaca
Priprema: U malo mlijeka razmutiti čokoladni puding, a ostatak sa šećerom i čokoladom staviti kuhati. Ukuhati puding cijelo vrijeme miješajući i maknuti s vatre kad se zgusne. U toplo dodati maslac i pjenjačom miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti 10 – 15 min miješajući.
Krema od jabuka:
✦500 g jabuka
✦3 žlice šećera
✦1 vanilin šećer
✦1 žličica cimeta
✦300 ml vode
✦1 puding od vanilije
I još:
✦oko 450 g petit keksa
✦200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Jabuke oprati, oguliti, naribati i staviti kuhati sa šećerom, vanilin šećerom, cimetom i pola količine vode. Kuhati 5 – 10 minuta dok jabuke ne omekšaju. U ostatku vode razmutiti puding i ukuhati u jabuke cijelo vrijeme miješajući. Maknuti s vatre kad se zgusne. U dublji kalup dimenzije 28 x 25 složiti red petit keksa bez močenja pa staviti pola kreme od čokolade, opet petit keks pa rasporediti kremu od jabuka, keks, ostatak čokoladnog pudinga. Kolač staviti u hladnjak preko noći da se ohladi i stisne. Sutradan premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Recept iz knjige Moji brzi kolači