Podloga (za oko 8 tortica):

✦80 g maslaca

✦2 × 43 g Kinder bueno

✦čokoladica

✦150 g mljevenog keksa

✦2 žlice mlijeka

Priprema: Maslac otopiti i malo ohladiti. Keks i Kin­der bueno samljeti u blenderu pa dodati otopljen maslac i mlijeko. Smjesu sjediniti i utisnuti u kalupe za tortice promjera 6 – 7 cm obložene acetatnom folijom. Smjesa se može koristiti i za kalup za tortu promjera 26 cm. Staviti u hladnjak dok se priprema krema da se stegne.

Krema:

✦250 g mascarpone sira

✦3 žlice Nutelle

✦2 žlice arome vanilije

✦200 g slatkog kondenziranog mlijeka

✦5 x 43 g Kinder Bueno čokoladica

✦500 ml vrhnja za šlag

✦1 mljevena želatina (10 g)

Priprema: Mascarpone izmiksati s Nutellom i aro­mom vanilije. Dodati slatko kondenzirano mlijeko pa mljevene Kinder bueno čokoladice. Želatinu pre­ma uputi na pakiranju pomiješati sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Posebno umutiti vrhnje za šlag u mekši šlag pa ga postupno ručno sjediniti s kremom. Želatinu otopiti na laganoj vatri pa u nju dodati 2 – 3 žlice kreme, dobro izmiješati pa sjedi­niti s ostatkom kreme. Kremu premazati po podlozi i staviti u hladnjak. Po želji ostaviti malo kreme za ukrašavanje.

Ganache:

✦100 ml vrhnja za šlag

✦80 g čokolade za kuhanje

Priprema: Zagrijati vrhnje za šlag do vrenja, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne otopi. Malo ohladiti. Tortice pažljivo izvaditi iz ka­lupa, uz pomoć žličice preliti ganacheom, ukrasiti ostatkom kreme i Kinder bueno čokoladicama.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači