Biskvit:
✦4 bjelanjka
✦4 žlice šećera
✦4 žlice oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
✦150 g mljevenih pečenih lješnjaka
Priprema: Bjelanjke umutiti mikserom u čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera. Umiješati špatulom mješavinu brašna, praška za pecivo i mljevenih lješnjaka. Smjesu rasporediti u kalup dimenzije 30 x 20 cm obložen papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Preljev:
✦100 ml mlijeka
Priprema: Vruć biskvit zaliti s kipućim mlijekom.
Krema:
✦4 žumanjka
✦80 g šećera
✦1 žličica arome vanilije
✦80 g oštrog brašna
✦600 ml mlijeka
✦200 g margarina
Priprema: Žumanjke pjenjačom izmiješati sa šećerom, aromom vanilije, brašnom i malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka na umjerenoj vatri cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Kad se zgusne maknuti s vatre i pokriti prozirnom folijom i kratko ohladiti, 10 – 15 minuta. U toplo umiksati margarin sobne temperature i namazati na biskvit.
I još:
✦50 g mljevenih pečenih lješnjaka
Priprema: Posuti mljevenim lješnjacima. Ohladiti i rezati na kocke.
Recept iz knjige Moji brzi kolači