Sastojci (za oko 35 kuglica):

✦500 g Kraš napolitanki od lješnjaka

✦2 – 3 velike žlice Nutelle

✦150 g lješnjaka

Glazura: 100 g čokolade za kuhanje

✦50 g margarina

Priprema:

 class=

1. Pržiti lješnjake na suhoj tavi, ohladiti, očistiti od ljuske i grubo samljeti.

 class=

2. Napolitanke usitniti u vrećici za zamrzavanje s batom za meso ili u multipraktiku.

 class=

3. U tu smjesu dodati Nutellu i pola mjere lješnjaka. Dobro izmiješati rukama i staviti smjesu na sat vremena u hladnjak da se stisne.

 class=

4. Od smjese raditi kuglice, močiti ih u otopljenu glazuru i valjati u ostatak mljevenih lješnjaka. Staviti u hladnjak da se stisnu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakMalčeri za rezidbene ostatke iz voćnjaka i vinograda
Sljedeći članakProljetni ples štetnika: kako prezimljuju i kako im se suprotstaviti?
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.