Azoter L je tekuće bakterijsko gnojivo namijenjeno za folijarnu primjenu na širokom rasponu usjeva. Sadrži posebnu vrstu bakterija (Herbaspirillum seropedicae) izoliranih iz biljnog tkiva.

Bakterije uzrokuju fiksiranje atmosferskog dušika u bilju. Riječ je o učinkovitom obliku osiguranja dotoka dušika u nepovoljnim uvjetima. Proizvod se koristi kao folijarno gnojivo za uljanu repicu, pšenicu, kukuruz, suncokret, šećernu repu i široki raspon povrtlarskih kultura. Dostupno je i u varijanti AZOTER L+ uz dodatak mikroelemenata.

Dugotrajan učinak i stabilna ishrana dušikom

Bakterijski sastojak omogućuje dugotrajan i stabilan unos dušika tijekom vegetacije. Gnojivo sadrži jedinstvenu vrstu bakterije (Herbaspirillum seropedicae) koja omogućuje učinkovitu fiksaciju atmosferskog dušika, čime dušik može biti dostupan biljci u količini od najmanje 40 kg/ha.

Brzi green / zeleni efekt

Zahvaljujući dodanim mikro i makroelementima, primjenom gnojiva postiže se trenutni green / zeleni učinak, kao i prihrana mikroelementima prilagođena potrebama pojedinog usjeva. Osim dugotrajnog učinka mikrobnih sastojaka, gnojivo donosi i prednost trenutnog djelovanja.

Jedinstvena koncentracija bakterija koje fiksiraju dušik po 1 cm-3

Naše gnojivo sadrži jedinstvenu koncentraciju vitalnih mikroorganizama veću od 2.109 CFU.cm-3. Deklarirani sadržaj bakterijskih sastojaka naveden je samo kao najmanja moguća koncentracija u 1 ml, pri primjeni od 10 L po hektaru.

Poboljšano prianjanje i prihvatljivost gnojiva kroz list

Zahvaljujući poboljšanoj recepturi, poboljšali smo prianjanje gnojiva na list, što omogućuje njegov učinkovitiji unos i u lošijim klimatskim uvjetima. Lisne bakterije su zbog svog podrijetla također manje osjetljive na UV zračenje, što povećava mogućnosti njihove primjene.

Ušteda u primjeni – moguća zajednička primjena s drugim pripravcima

Naše gnojivo se može kombinirati tijekom primjene s drugim hranjivim i zaštitnim pripravcima.

Naše gnojivo jača biljku i neće je spaliti

Zahvaljujući uravnoteženom sastavu gnojiva i njegovih mikrobnih sastojaka, možete izbjeći da ne izgore površine lista tijekom primjene.

Jačanje faze rasta i otpornosti biljaka zahvaljujući dodanom gljivičnom sastojku

U 2024. godini puštamo u prodaju novi proizvod u obliku AZOTER LF+ koji sadrži mikoparazitnu gljivicu Trichoderma atroviride.

Svi naši proizvodi su registrirani i mogu se upotrebljavati i u ekološkoj poljoprivredi.

www.azoter.hr

Prethodni članakIzračunaj svoju mirovinu u 5 minuta
Sljedeći članakDrugo izdanje dodjele nagrade ARIA 2024
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.