Sastojci:

✦1 pakiranje rozen kora

Krema:

✦1000 ml mlijeka

✦100 g šećera

✦50 g bijele čokolade

✦3 pudinga od vanilije

✦2 žlice škrob. brašna (gustina)

✦4 žlice soka od cijeđ. naranče

✦ribana korica ½ naranče

✦250 g margarina

✦100 g kokosovog brašna

Priprema: Od ukupne količine mlijeka izdvoji­ti malo i razmutiti u njemu puding od vanilije i škrobno brašno, pa ukuhati u ostatak sa šećerom i bijelom čokoladom. Kuhati neprestano miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. U vruće umiješati sok i koricu naranče, umiksati margarin i na kraju kokoso­vo brašno. Kad se smjesa malo ohladi, podijeliti na 7 dijelova i mazati sve kore osim zadnje. Opteretiti i dobro ohladiti.

Ganache:

✦200 ml vrhnja za šlag

✦300 g bijele čokolade

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati i dodati bijelu čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi u cjelosti, pa preliti po kolaču. Dobro ohladiti.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakCheesecake od kupina
Sljedeći članakOsvježenje s višnjama
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.