fbpx
13.3 C
Zagreb
Petak, 25 listopada, 2024
Home Hobi izdanja JESENSKI PAKET 1 – 3 knjige – DOSTAVA GRATIS!!!

JESENSKI PAKET 1 – 3 knjige – DOSTAVA GRATIS!!!

36,00 s PDV-om

  • tri knjige koje jednostavno morate imati
  • BESPLATNA dostava
SKU: 0126 Kategorija:

VOĆNE RAKIJE, LIKERI I TRAVARICE
Priručnik je namijenjen hobistima i malim proizvođačima jakih alkoholnih pića, te svim ljubiteljima voćnih rakija, likera i travarica. U prvom dijelu opisuju se sirovine za proizvodnju voćnih rakija. Potom je detaljno objašnjena ispravna priprema sirovina za alkoholnu fermentaciju te priprema selekcioniranih kvasaca. U sljedećem poglavlju opisan je tehnološki postupak destilacije pomoću destilacijskih kotlova. Zadnja faza proizvodnje je faza dozrijevanja i finalizacije proizvoda koja je također opisana na primjeren način za čitatelja. Na kraju, autor upoznaje čitatelja s najčešćim manama destilata te kako ih izbjeći, opisuje osnovne korake proizvodnje te recepte za proizvodnju likera i travarica, daje osnovne naputke o kušanju i serviranju rakija i likera te naputke o kontroli kvalitete sirovina i potrebne izračune.

Sadržaj

DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA
U asortimanu proizvoda od mesa u posljednje vrijeme sve važnije mjesto imaju razne vrste sušenih i polusušenih kobasica te trajni suhomesnati proizvodi. Kobasice simboliziraju želju za plodnošću i dobrim urodom, one se vješaju na usnuli trs i škrope martinskim vinom čime se zapravo priziva plodonosna i vinorodna godina, a to pokazuje koliko imaju snažnu ulogu u našoj kulturi. Zbog svega navedenog, nametnula se potreba izdati knjigu koja će približiti tijek pripravljanja domaćih kobasica svim čitateljima koji se prvi put susreću s ovom problematikom, ali i onima koji žele upotpuniti svoje dosadašnje znanje o proizvodnji kobasica novim receptima. Knjiga sadržava opisane i slikom u boji potkrijepljene recepte za izradu najpoznatijih vrsta domaćih svježih, dimljenih, trajnih, kuhanih, pa čak i vegetarijanskih kobasica prvenstveno za one koji se odluče pridržavati tradicionalnih sastojaka, a jela od kobasica, koja su posebno opisana u ovoj knjizi, pripremaju se na mnogo načina i poslužuju u različitim prilikama, zbog čega u većini kultura zaslužuju epitet nezamjenjive namirnice u prehrani čovjeka.

Sadržaj

OD MLIJEKA DO SIRA

Želite li naučiti više o značaju mlijeka, njegovu nastajanje i sastavu, benefitima, važnosti analiza, saznati koje su to nepoželjne tvari i koji postupci toplinske obrade mlijeka postoje, onda je ovo prava knjiga za vas. Uz opis tehnoloških postupaka, u knjizi se navode i ostali proizvodi od mlijeka (jogurt, kefir, kajmak, maslac itd.) te sirevi s posebnim naglaskom na tradicijske sireve Hrvatske, kao i ukusni recepti. Uz osnove sirarskog somelijerstva postat ćete pravi znalac. Ova knjiga je namjenjena svima koji žele naučiti više.

Sadržaj

Dodatne informacije

Težina 0,000001 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.