Home Meso DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA

DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA

60,00kn

Autor(i) Željko Pavičić, dr.sc.
Opseg 192 str. u boji
Uvez broširani
Godina izdanja 2004
Knjiga koja na jednostavan i stručan način predstavlja cjelovit priručnik o kobasicama, od izrade do posluživanja. Više od 160 recepata sa slikama u boji detaljno opisuje izradu svježih, trajnih, hrvatskih tradicionalnih, pa čak i vegetarijanskih kobasica, te juhe, salate i glavna jela.
Kategorija:

Opis

U asortimanu proizvoda od mesa u posljednje vrijeme sve važnije mjesto imaju razne vrste sušenih i polusušenih kobasica te trajni suhomesnati proizvodi. Kobasice simboliziraju želju za plodnošću i dobrim urodom, one se vješaju na usnuli trs i škrope martinskim vinom čime se zapravo priziva plodonosna i vinorodna godina, a to pokazuje koliko imaju snažnu ulogu u našoj kulturi. Zbog svega navedenog, nametnula se potreba izdati knjigu koja će približiti tijek pripravljanja domaćih kobasica svim čitateljima koji se prvi put susreću s ovom problematikom, ali i onima koji žele upotpuniti svoje dosadašnje znanje o proizvodnji kobasica novim receptima. Knjiga sadržava opisane i slikom u boji potkrijepljene recepte za izradu najpoznatijih vrsta domaćih svježih, dimljenih, trajnih, kuhanih, pa čak i vegetarijanskih kobasica prvenstveno za one koji se odluče pridržavati tradicionalnih sastojaka, a jela od kobasica, koja su posebno opisana u ovoj knjizi, pripremaju se na mnogo načina i poslužuju u različitim prilikama, zbog čega u većini kultura zaslužuju epitet nezamjenjive namirnice u prehrani čovjeka.

Sadržaj

Dodatne informacije

Težina 0.32 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *