U asortimanu proizvoda od mesa u posljednje vrijeme sve važnije mjesto imaju razne vrste sušenih i polusušenih kobasica te trajni suhomesnati proizvodi. Kobasice simboliziraju želju za plodnošću i dobrim urodom, one se vješaju na usnuli trs i škrope martinskim vinom čime se zapravo priziva plodonosna i vinorodna godina, a to pokazuje koliko imaju snažnu ulogu u našoj kulturi. Zbog svega navedenog, nametnula se potreba izdati knjigu koja će približiti tijek pripravljanja domaćih kobasica svim čitateljima koji se prvi put susreću s ovom problematikom, ali i onima koji žele upotpuniti svoje dosadašnje znanje o proizvodnji kobasica novim receptima. Knjiga sadržava opisane i slikom u boji potkrijepljene recepte za izradu najpoznatijih vrsta domaćih svježih, dimljenih, trajnih, kuhanih, pa čak i vegetarijanskih kobasica prvenstveno za one koji se odluče pridržavati tradicionalnih sastojaka, a jela od kobasica, koja su posebno opisana u ovoj knjizi, pripremaju se na mnogo načina i poslužuju u različitim prilikama, zbog čega u većini kultura zaslužuju epitet nezamjenjive namirnice u prehrani čovjeka.
Home Hobi izdanja DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA
DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA
12,00€ s PDV-om
Autor(i) | Željko Pavičić, dr.sc. |
Opseg | 192 str. u boji |
Uvez | broširani |
Godina izdanja | 2004 |
Knjiga koja na jednostavan i stručan način predstavlja cjelovit priručnik o kobasicama, od izrade do posluživanja. Više od 160 recepata sa slikama u boji detaljno opisuje izradu svježih, trajnih, hrvatskih tradicionalnih, pa čak i vegetarijanskih kobasica, te juhe, salate i glavna jela.
Dodatne informacije
Težina | 0,400 kg |
---|
33 recenzije za DOMAĆE KOBASICE – OD IZRADE DO JELA
Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.
Ivica Balić (Potvrđen vlasnik) –
odlična knjižica sa korisnim savjetima
Darko Sukačić (Potvrđen vlasnik) –
Vrlo korisno
Vladimir (Potvrđen vlasnik) –
Antonio M. (Potvrđen vlasnik) –
Rudi Žanić (Potvrđen vlasnik) –
Ivica Šlehta (Potvrđen vlasnik) –
Anoniman (Potvrđen vlasnik) –
Predrag Makaj (Potvrđen vlasnik) –
👍
Anton Puškarić (Potvrđen vlasnik) –
Dinko Mikolcevic (Potvrđen vlasnik) –
Ivan Novaković (Potvrđen vlasnik) –
Odličan priručnik, prvotno što se tiče savjeta u greškama i nekim “cakama”..jer svi znamo kak se rade kobasice ali nam svima nikad ne uspiu isto. Ovo je odličan vodić dje grješimo i kako poboljšat domaći proizvod.
Hvala Vam na odličnom izdanju.
Zoran Lukčić (Potvrđen vlasnik) –
MARTINA (Potvrđen vlasnik) –