Massey Ferguson, globalna marka društva AGCO, objavio je da je traktor MF 6S.180 Dyna-VT dobitnik značajnog priznanja u sklopu dodjele nagrada za „Najbolji traktor Španjolske 2024./2025.” održane krajem rujna na renomiranoj školi Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (ETSIAAB) Politehničkog sveučilišta u Madridu.

Na peti jubilej ove nagrade žiri sastavljen od stručnjaka za poljoprivredne strojeve uz javno glasanje dodijelio je modelu MF 6S.180 Dyna-VT titulu „Najbolji traktor Španjolske 2024./2025.” u kategoriji snage 101 – 200 KS.

Sve prednosti nagrađenog traktora

Svi u Massey Fergusonu oduševljeni smo činjenicom da je MF 6S.180 Dyna-VT dobio ovu cijenjenu nagradu koja ističe performanse i sposobnost serije MF 6S, rekao je Jérôme Aubrion, direktor marketinga Massey Fergusona za Europu i Bliski istok. Pritom dodaje:

Kompaktan i agilan, MF 6S nudi sveobuhvatni paket značajki i opreme, prvi put uveden u nagrađivanom modelu MF 8S, koji osigurava komfor, kontrolu i povezanost – potrebne značajke za poljoprivrednike koji žele postići izvrsne rezultate na polju.

MF 6S.180 DVT ima vrhunske performanse koje poboljšavaju produktivnost

Koncentrirana učinkovitost

Pet 4-cilindarska traktora iz serije MF 6S raspolažu snagom i zakretnim momentom većeg 6-cilindarskog modela i do 200 KS s EPM-om, sustavom upravljanja snagom motora, međutim, uz sve prednosti manjeg, agilnog i kompaktnog traktora.

Izbor vrhunskih mjenjača na svim modelima uključuje lagano prebacivanje stupnjeva prijenosa uređaja Dyna-VT Super Eco, koji smanjuje potrošnju goriva uz postizanje brzine od 40 km/h pri samo 1450 o/min, te renomirani Dyna-6 Super-Eco, s poluautomatskim prebacivanjem stupnjeva prijenosa i sustavom AutoDrive. Ovi mjenjači savršeni su partneri motora AGCO Power s kojima tvore djelotvornu i učinkovitu kombinaciju.

Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama serije MF 6S s međuosovinskim razmakom od 2,67 m, ovim se traktorima iznimno jednostavno upravlja uz krug okretanja od samo 4,75 m – najmanji krug okretanja na tržištu traktora snage 200 KS.

Masom koja je za 400 kg manja od 6-cilindarskih ekvivalenata, zajedno sa snažnim motorom nude omjer snage i mase koji je najbolji u ovoj klasi. Osim što spajaju visoke performanse i optimalnu ekonomičnost, ovi traktori laganim gazom doprinose i zaštiti tla. 

U odnosu na svoje dimenzije, modeli serije MF 6S su i iznimno snažni te se s bruto masom vozila do 12 500 kg mogu nositi i s velikim teretima. Zamašna bruto masa skupa vozila od 44,5 t znači da mogu sigurno i u skladu sa zakonom vuči prikolice s teškim teretom, a ovisno o lokalnim prometnim propisima.

S kapacitetom stražnje poteznice i do 9600 kg i snažnom hidraulikom do 190 l/min u modelima s mjenjačem Dyna-VT, ovi traktori lakoćom obavljaju zadatke s brojnim velikim i suvremenim priključcima.

Povećanje produktivnosti

Oprema serije MF 6S odlikuje se novom ergonomijom inspiriranom serijom MF 8S. Svim glavnim funkcijama traktora upravlja se s pomoću jedinstvene nove podloge Multipad, ISOBUS kompatibilnog regulatora ili multifunkcijskog joysticka koji omogućava jednostavno i praktično upravljanje utovarivačem ili prednjom poteznicom.

Ovi lako upravljivi i svestrani traktori dostupni su u različitim specifikacijama – Essential, Panoramic, Efficient i Exclusive. Zajedno sa širokom paletom dostupne opreme, sveobuhvatni tehnološki paket MF i opsežne usluge – uključujući centar za personalizaciju MF By You koji nudi veliki izbor tvornički ugrađene opreme pomažu vlasnicima traktora da povećaju produktivnost i prilagode svoj stroj i investiciju svojim specifičnim potrebama.

Izvor: www.austrodiesel.at

Prethodni članakPodijelite s nama ljubav prema rakijama i likerima na Zgrappa festivalu
Sljedeći članakPo čemu će se pamtiti ova proizvodna godina za kukuruz?
Kristina Pawelitsch, mag.ing.agr.
Rođena je 1974. g. u Crailsheimu u Njemačkoj, a diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Zagrebu na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti Lovranske trešnje. Urednica je Gospodarskog lista i autorica stručnih članaka iz raznih područja poljoprivrede, a surađuje i s udrugama iz područja poljoprivrede. Kristina Pawelitsch rođena je 1974. godine u Njemačkoj , u Crailsheimu. OBRAZOVANJE: • U Krapini završava srednju školu za prirodoslovno- matematičkog tehničara • 2002. diplomirala na Sveučilištu u Zagrebu, na Agronomskom fakultetu i stekla zvanje magistra inženjerka hortikulture. Diplomirala je na temu Valorizacija početnog rasta i potencijala rodnosti lovranske trešnje. • govori tečno njemački i engleski (Vodnikova škola, Zagreb , 6. stupanj poslovnog engleskog i završni stupanj konverzacijskog njemačkog u školi Sokrat u Zagrebu) RADNO ISKUSTVO: Od lipnja, 2017. godine urednica u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo: radila u AQUAARTu kao projektant automatskih sustava navodnjavanja. Nakon toga radi kao referent nabave u Würth Group na poslovima uvoza i izvoza za strano tržište, pretežno Njemačka i Švicarska. Aktivni je član Udruge Akram (Udruga za hrvatsko savršeno naselje), a pisala je i u časopisima ''Vita'' i '' Sto posto prirodno''.