Sastojci (za oko 30 kom):

✦350 g gotovog kesten pirea

✦3 žlice ruma

✦1 žličica cimeta

✦korica 1 naranče

✦4 – 5 žlica šećera u prahu

✦100 g mljevenih keksa

✦sok 1 naranče (oko 70 ml)

Priprema: Odmrznuti kesten pire, rum, cimet i ko­ricu naranče vilicom sjediniti. Dodati šećer u pra­hu i mljevene kekse, te sok od naranče. Dobro sjediniti vilicom, pa rukom zamijesiti glatku smje­su. Staviti u hladnjak na 20 minuta da se malo ohladi ili odmah raditi kuglice rukama. Staviti u hladnjak dok se priprema glazura.

Glazura:

✦150 g čokolade za kuhanje

✦3 žlice ulja

Priprema: Otopiti čokoladu s uljem na pari ili u mikrovalnoj, pa uz pomoć vilice močiti svaku ku­glicu. Ocijediti od viška glazure i slagati na pla­danj obložen papirom za pečenje. Kuglice čuvati u hladnjaku. Recept iz knjige Kolači i torte bez pećnice