Lička pita

79

Tijesto (x2):
✦  3 jaja
✦ 20 dag šećera
✦ 2 šalice (za crnu kavu) ulja
✦ 2 šalice (za crnu kavu) mlijeka
✦ 20 dag oštrog brašna
✦ ½ praška za pecivo

Krema:

½ l mlijeka
✦ 15 dag šećera
✦ 4 žlice oštrog brašna
✦ 15 dag margarina
✦ sok od 1 limuna

Priprema tijesta: Bjelanjke istući u čvrst snijeg, zatim dodati šećer i jedan po jedan žumanjak uz stalno mješanje. Zatim dodati ulje, mlijeko, te ručno brašno i prašak za pecivo. Napraviti takve dvije smjese i u jednu dodati 2 žlice kakaa. Peći odvojeno na 180 °C i svaki biskvit prerezati okomito na pola.

Priprema kreme: Mlijeko, šećer i brašno kuhati dok krema ne postane gusta. Ohladiti i dodati izrađeni margarin i sok od limuna.

Slagati: Bijeli biskvit, krema, crni biskvit, krema i tako redom do kraja. Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakČoko – voćko dinamit
Sljedeći članakZašto su važne strategije proizvodnje u ekološkoj poljoprivredi?
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.