Nadjev:

✦500 ml mlijeka

✦40 g škrobnog brašna (gustina)

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦60 g kokosovog brašna

Priprema: U malo mlijeka razmutiti škrobno braš­no, a ostatak sa šećerima staviti na vatru da provrije. Ukuhati škrobno brašno ulijevajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Maknuti s va­tre kad se zgusne i dodati kokosovo brašno.

Prhko tijesto:

✦120 g maslaca ili margarina

✦100 g šećera

✦2 jaja

✦350 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

✦50 g kakaa

Priprema: Maslac sobne temperature, šećer i jaja vilicom promiješati. Dodati suhe sastojke i prstima zamijesiti mrvičasto tijesto. Podijeliti na dva dijela i jedan utisnuti u okrugli kalup 24 cm. Tijesto podići malo u visinu uz rubove kalupa. Izliti kremu na koju posuti preostali dio tijesta. Peći na 180 °C, oko 30 minuta.

Recept iz knjige Kolači za sve prigode

Prethodni članakSplitsko-dalmatinska županija objavila javne pozive za obiteljska poljoprivredna gospodarstva
Sljedeći članakBrze sezam kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.