Snježne grude. Male, prhke snježne grude od tijesta s bademom koje kriju čokoladno iznenađenje, savršen su izbor nepogriješivih keksića za sve prigode.

Tijesto (za oko 40 keksića):
✦ 12,5 dag maslaca
✦ 10 dag šećera
✦ 1 jaje
✦ 1 žlica arome vanilije
✦ 20 dag oštrog brašna
✦ prstohvat soli
✦ 10 dag mljevenih badema

Nadjev: 
✦ 8 dag Milka Noisette čokolade

Priprema tijesta: Omekšan maslac i šećer izmiksati u pjenastu smjesu. Dodati jaje i aromu vanilije. Brašno prosijati i dodati mu prstohvat soli, te ga postupno dodati smjesi od maslaca. Dodati oljuštene i što sitnije mljevene bademe. Umijesiti i oblikovati u kuglu, zamotati plastičnom folijom i staviti u hladnjak na sat vremena.

Priprema nadjeva: Od tijesta oblikovati male kuglice, pa u svaku utisnuti pola kockice čokolade. Peći u limu na papiru za pečenje 12 -15 minuta, na 180 °C.

Priprema dekoracije: Vruće keksiće uvaljati u šećer u prahu. Čuvati ih u zatvorenoj metalnoj ili staklenoj posudi.

Recept iz knjige „Kolači – čarolija užitaka 2“

Prethodni članakKokos – banana pita
Sljedeći članakEkološki uzgoj paprike
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.