Mramorne kremšnite. Razmazite svoje ukućane brzim kremšnitama sa slojevima svijetle i tamne kreme od čokolade atraktivnog izgleda i još boljeg okusa.

 src=Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta

Krema:
– 2 l mlijeka
– 1 l vode
– 20 dag škrobnog brašna
– 6 žlica oštrog brašna
– 30 dag šećera
– 4 vanilin šećera
– 20 dag Nestlé Dessert Noir čokolade
– 8 jaja
– 6 žlica šećera

Za ukras:
– ½ l vrhnja za šlag

Priprema podloge: Lisnato tijesto razvući u kalup veličine 28 x 35 cm, izbockati vilicom i peći na 180 – 200 °C.

Priprema kreme: U 3 dcl mlijeka umiješati škrobno brašno, oštro brašno, 30 dag šećera, vanilin šećer i žumanjke. U većem loncu kuhati ostatak mlijeka i vodu. Kad zakuha, dodati izmiješanu smjesu i kuhati na laganoj vatri 10 – ak minuta uz stalno miješanje. Pola kuhane kreme odvojiti u drugu zdjelu, dodati natrganu čokoladu i miješati dok se ne otopi. U obje kreme, dok su još vruće, dodati po polovicu snijega od bjelanjaka istučenog s 6 žlica šećera i dobro izmiješati. Vruće kreme ulijevati naizmjence na lisnato tijesto.

Priprema ukrasa: Ohladiti, ukrasiti tučenim vrhnjem i ukrasima po želji.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Prethodni članakValentinovo keksići
Sljedeći članakZelena srca
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.