Mramorne kremšnite. Razmazite svoje ukućane brzim kremšnitama sa slojevima svijetle i tamne kreme od čokolade atraktivnog izgleda i još boljeg okusa.

 src=Podloga:
– 1 paket lisnatog tijesta

Krema:
– 2 l mlijeka
– 1 l vode
– 20 dag škrobnog brašna
– 6 žlica oštrog brašna
– 30 dag šećera
– 4 vanilin šećera
– 20 dag Nestlé Dessert Noir čokolade
– 8 jaja
– 6 žlica šećera

Za ukras:
– ½ l vrhnja za šlag

Priprema podloge: Lisnato tijesto razvući u kalup veličine 28 x 35 cm, izbockati vilicom i peći na 180 – 200 °C.

Priprema kreme: U 3 dcl mlijeka umiješati škrobno brašno, oštro brašno, 30 dag šećera, vanilin šećer i žumanjke. U većem loncu kuhati ostatak mlijeka i vodu. Kad zakuha, dodati izmiješanu smjesu i kuhati na laganoj vatri 10 – ak minuta uz stalno miješanje. Pola kuhane kreme odvojiti u drugu zdjelu, dodati natrganu čokoladu i miješati dok se ne otopi. U obje kreme, dok su još vruće, dodati po polovicu snijega od bjelanjaka istučenog s 6 žlica šećera i dobro izmiješati. Vruće kreme ulijevati naizmjence na lisnato tijesto.

Priprema ukrasa: Ohladiti, ukrasiti tučenim vrhnjem i ukrasima po želji.

Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakValentinovo keksići
Sljedeći članakZelena srca
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.