Podloga:

✦100 g maslaca

✦100 ml mlijeka

✦100 g čokolade za kuhanje

✦150 g čokoladnih

✦kukuruznih pahuljica (cornflakesa)

Priprema: Otopiti čokoladu izlomljenu na kockice s maslacem u mlijeku. Umiješati mljevene kukuruzne pahuljice, te utisnuti u kalup dimenzije 20 x 25 cm i staviti u hlad­njak.

Krema:

✦150 g čokolade za kuhanje (70% kakaa)

✦200 g mliječne čokolade

✦200 g bijele čokolade

✦500 ml vrhnja za šlag

✦500 g mascarpone sira

Priprema: U svaku od tri zdjele staviti po 50 ml vrhnja za šlag i po jednu vrstu izlomlje­ne čokolade. Svaku posebno otopiti na pari, ohladiti i dobro izraditi mikserom. Izmiksati preostalih 350 ml vrhnja za šlag, te dodati mascarpone. Podijeliti na tri jednaka dijela i umiksati u svaku od tri vrste čokolade. Na podlogu staviti prvo kremu od čokolade za kuhanje, pa mliječne čokolade i na kraju bi­jele. Dobro ohladiti i ukrasiti po želji.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

Prethodni članakBonita kocke
Sljedeći članakVažna obavijest za korisnike AGRONET sustava vezano uz uvođenje eura
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.