Biskvit (mjera je čaša od jogurta – 180 g):

✦3 čaše jogurta – 540 g

✦1,5 čaša šećera – 270 g

✦1 čaša oštrog brašna – 130 g

✦1 čaša glatkog brašna – 130 g

✦½ čaše ulja – 90 g

✦2 žlice kakaa

✦1 žlica sode bikarbone

Priprema:

Sve sastojke izmiješati pjenjačom ili mikserom na najmanjoj brzini. Uliti u nauljen i po­brašnjen kalup dimenzije 32 x 22 cm i peći na 180 °C, oko 30 minuta. Kad je pečeno (provjeriti čačkalicom), ostaviti da se ohladi, pa preliti s pre­ljevom.

Preljev:

✦150 g margarina

✦150 g čokolade za kuhanje

✦100 g šećera u prahu

✦10 žlica mlijeka

Priprema:

Otopiti na pari sve sastojke i preliti po biskvitu.

Recept iz knjige Najbolji kolači za najbolju kuharicu

Prethodni članakZadnji dan za podnošenje zahtjeva za potpore za provedbu proljetne sjetve ratarskih kultura
Sljedeći članakPerfektne kocke
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.