Pripremite (za oko 2,5 kg smjese):
✦2 kg srnetine,
✦1/2 kg svježe svinjske slanine bez kožica,
✦3 jušne žlice kuhinjske soli,
✦1 jušnu žlicu sušene kadulje,
✦1 čajnu žličicu mljevenog pimenta,
✦2 čajne žličice šećera,
✦1 čajnu žličicu korijandera,
✦2 jušne žlice mljevenoga crnog papra,
✦1,5 čajnu žličicu sjemenki gorušice,
✦6 češnjeva mljevenog češnjaka promiješanog u malo vode,
✦1 šalicu vode, tanka svinjska crijeva
Iskošteno srneće meso narežemo na manje komade i propustimo kroz stroj za mljevenje mesa s otvorima rezne ploče promjera 6 mm. Svježu svinjsku slaninu propustimo kroz stroj za mljevenje s otvorima rezne ploče promjera 10 mm, a zatim s otvorima rezne ploče promjera 3 mm. Samljevene sirovine stavimo u jednu posudu, dodamo začine i dobro promiješamo postupno ulijevajući procijeđenu vodu u kojoj je odstajao češnjak. Prema potrebi dodamo još vode, kako bismo izbjegli pripravljanje suviše suhe smjese. Posudu s nadjevom pokrijemo i ostavimo nekoliko sati na hladnom. Dotjeramo okus i punimo u pripremljena crijeva. Oblikujemo 15 cm dugačke parove kobasica, prema želji izložimo kratkom djelovanju hladnog dima i pohranimo na hladno. Poslužuju se toplinski obrađene sa salatom po izboru.
Pročitajte još:
Priprema suhomesnatih proizvoda od mesa domaće i divlje svinje
Proizvodnja kobasica i salama od mesa divljači








