Pripremite (za oko 2,5 kg smjese):

✦2 kg srnetine,

✦1/2 kg svježe svinjske slanine bez kožica,

✦3 jušne žlice kuhinjske soli,

✦1 jušnu žlicu sušene kadulje,

✦1 čajnu žličicu mljevenog pimenta,

✦2 čajne žličice šećera,

✦1 čajnu žličicu korijandera,

✦2 jušne žlice mljevenoga crnog papra,

✦1,5 čajnu žličicu sjemenki gorušice,

✦6 češnjeva mljevenog češnjaka promiješanog u malo vode,

✦1 šalicu vode, tanka svinjska crijeva

Iskošteno srneće meso narežemo na manje komade i propustimo kroz stroj za mljevenje mesa s otvorima rezne ploče promjera 6 mm. Svježu svinjsku slaninu propustimo kroz stroj za mljevenje s otvorima rezne ploče promjera 10 mm, a zatim s otvorima rezne ploče promjera 3 mm. Samljevene sirovine stavimo u jednu posudu, dodamo začine i dobro promiješamo postupno ulijevajući procijeđenu vodu u kojoj je odstajao češnjak. Prema potrebi dodamo još vode, kako bismo izbjegli pripravljanje suviše suhe smjese. Posudu s nadjevom pokrijemo i ostavimo nekoliko sati na hladnom. Dotjeramo okus i punimo u pripremljena crijeva. Oblikujemo 15 cm dugačke parove kobasica, prema želji izložimo kratkom djelovanju hladnog dima i pohranimo na hladno. Poslužuju se toplinski obrađene sa salatom po izboru.

Pročitajte još:

Priprema suhomesnatih proizvoda od mesa domaće i divlje svinje

Proizvodnja kobasica i salama od mesa divljači

Kobasice od veprovine

Lovačke kobasice

Prethodni članakKobasice od veprovine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.