Biskvit:
✦10 bjelanjaka
✦10 žlica šećera
✦2 pudinga od jagode (80 g)
Priprema: Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg. Smanjiti mikser na najmanju brzinu te miksajući dodati prašak pudinga. Smjesu rasporediti u kalup obložen papirom za pečenje, dimenzije 40 x 34 cm. Peći u zagrijanoj pećnici 15 minuta na 180 °C. Ohlađen biskvit prerezati okomito na dva dijela.
Krema:
✦10 žumanjaka
✦6 žlica šećera
✦1 vanilin šećer
✦3 žlice kakaa
✦3 žlice Nesquika
✦80 g škrobnog brašna (gustina)
✦700 ml mlijeka
✦165 g maslaca
Priprema: Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom. Dodati kakao, Nesquik, škrobno brašno i malo mlijeka u smjesu bez grudica. Ukuhati u ostatak mlijeka miješajući pjenjačom i maknuti s vatre kad se zgusne. U vruću kremu umiksati maslac pa ohladiti uz povremeno miješanje. Na biskvit staviti pola mlake kreme, poklopiti biskvitom i ostatkom kreme.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode








