Povrće zapečeno sa sirom

Sastojci:
2 poriluka
500 g mrkve
1 korabu
200 g graška
1 svećnjić vlasca
100 g goude
300 ml mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
4 jaja
sol
papar
muškatni oraščić

Priprema:
Poriluk i mrkvu operite i očistite. Mrkvu ogulite i narežite na ploške, a poriluk na deblje kolutiće. Korabu ogulite, narežite na četvrtine te na ploške. Poriluk naglo prokuhajte u slanoj vodi, pet min. Nakon dvije min. dodajte mrkvu, korabu i smrznuti grašak. Povrće dobro ocijedite. Pećnicu zagrijte na 180° C. Vlasac operite, protresite te narežite na dužinu od dva cm. Sir krupno naribajte. Umutite mlijeko, jaja i vrhnje. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Umiješajte polovinu sira i vlasca. Nisku vatrostalnu zdjelu namastite, slojevima posložite povrće (poriluk, mrkvu, korabu, grašak) te na kraju zalijte smjesom jaja i mlijeka. Složenac pecite u pećnici pola sata. Nakon 20 min. pospite

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.