Popečci od krumpira s ovčjim sirom

Sastojci:
1 kg krumpira,
2 jaja,
200 g brašna,
2 žlice griza,
2 režnja češnjaka,
po 2 grančice ružmarina i majčine dušice,
1 crvena paprika,
100 g fete,
sol,
papar,
2 žlice ulja od repice,
kovrčava salata za ukrašavanje
Priprema:
Krumpir iščetkajte, operite i s korom kuhajte otprilike 25 minuta u kipućoj vodi. Kuhani krumpir ocijedite, ogulite i dok je još vruć, zgnječite. Zatim ga ostavite da se dobro ohladi. Potom mu dodajte jaja, brašno i griz te mijesite tako dugo dok ne nastane glatko tijesto. Oljuštite i izgnječite češnjak. Ružmarin i majčinu dušicu operite, protresite od vode i nasitno nasjeckajte. Češnjak i začinsko bilje dodajte tijestu. Zatim operite papriku, očistite je i nasitno nasjeckajte. Fetu također narežite na kockice pa taj sir i papriku dodajte tijestu. Posolite i popaprite po svojem ukusu. Od tijesta oblikujte male popečke pa ih popržite u vrućem ulju da postanu zlatnožuti. Pržene popečke posložite na tanjure te ih po želji ukrasite kovrčavom salatom i majčinom dušicom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.