Sastojci (za 2 osobe):
1 – 2 žlice suncokretovih koštica
1 luk
3 režnja češnjaka
30 dag duboko smrznutog špinata (listovi)
2 žlice maslinova ulja
4 dag (planinskog) sira intenzivna okusa
1 jaje
75 ml mlijeka
1 žlicu kukuruzne krupice
1/4 žličice soli
papar
muškatni oraščić i 2 podloge za picu od integralnog brašna
Priprema:
Pećnicu zagrijete na 200 °C. Suncokretove sjemenke popržite bez masnoće da postanu zlatnosmeđe. Luk i češnjak narežite na kockice i popržite na jednoj žlice maslinova ulja da požute. Dodajte špinat, prekrijte, ostavite da se odledi i kratko propirjajte. Sir naribajte, jaje umutite i pomiješajte sa sirom, mlijekom, kukuruznom krupicom, solju, paprom i muškatnim oraščićem. Podlogu za picu premažite uljem. Na podlogu rasporedite špinat bez tekućine, potom umak sa sirom. Posipajte suncokretovim košticama. Pecite 15 – 20 minuta.
Pica sa špinatom i sirom
Pica sa špinatom i sirom