Sastojci za biskvit:
25 dag maslaca + za kalu
6 jaja
25 dag šećera
4 žlice ruma
15 dag brašna
10 dag škrobnog brašna
3 žlice praška za pecivo
Dodaci:
35 dag drhtalice (želea) od dunja ili bresaka
30 dag marcipana
15 dag šećera u prahu
čokoladnu ocaklinu
Priprema:
Za biskvit dugo miješajte žumanjke sa šećerom i rumom. Pomalo umiješajte omekšali maslac. Posebno promiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo pa dodavajte žumanjcima naizmjence sa čvrstim snijegom od bjelanjaka. Okrugli kalup, promjera 24 cm, iznutra obložite masnim papirom, pa ga još namažite maslacem. U kalup kistom nanesite vrlo tanak sloj tijesta. Pecite 1 – 1,5 minute da se samo stvrdne. Nanesite jednako tanak sloj tijesta, pa teko redom pecite tanke slojeve. Ohlađeni će biskvit na prerezu biti nalik na godove drveta. Ohlađenu tortu dvaput vodoravno prerežite. Malo zagrijte drhtalicu pa njome slijepite tortu i cijelu premažite. Neka se posve osuši. Dobro izmijesite marcipan s prosijanim šećerom u prahu pa razvaljajte između dvaju listova folije u krug promjera 32 cm. Krugom obložite tortu i zagladite. Kad se stvrdne, prelijte čokoladnom ocaklinom. Iz odrezanih dijelova marcipana izrežite repatice i poslažite na tortu. Mjestimice pošećerite.