Složenac od mrkve i šampinjona

Sastojci:
500 g mrkve
250 g šampinjona
1 glavicu luka
100 g dimljene mesnate slanine
50 g maslaca ili margarina
1 čašu bijelog vina
sol
papar
prstohvat šećera
1 vezicu peršina
limunov sok

Priprema:
Očistite mrkvu i šampinjone, operite i narežite na tanke ploške. Luk ogulite i narežite na kockice. Isto učinite i sa slaninom. U zdjeli zagrijte maslac ili margarin, dodajte slaninu i luk, kratko prepecite. Zatim dodajte mrkvu i šampinjone, zalijte bijelim vinom. Na slaboj vatri kuhajte 15 – 20 minuta, a zatim začinite solju, paprom i šećerom. Peršinovo lišće operite, usitnite i posipajte povrće, nakapajte limunovim sokom i poslužite.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.