PRIPREMITE: 2 lista biskvita
ZA NADJEV:
650 dag marelica
12 listića želatine
75 dag svježeg kravljeg sira
12 dag šećera
2 vanilin šećera
neprskani limun
6 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera u prahu
listiće metvice
Želatinu namočite u hladnu vodu. Mikserom dobro izmiješajte ocije đeni sir s obje vrste šećera, te naribanom koricom i sokom limuna. Iscijeđ enu želatinu malo zagrijte i otopljenu umiješajte
u smjesu od sira. Na kraju dodajte 5 dl tučenog slatkog vrhnja. U kalup stavite biskvitni list, na njega rasporedite očišćene marelice (ostavite 6 za ukras). Ulijte nadjev od sira i ostavite 3 sata u hladnjaku. Drugi biskvitni list narežite na 12 kriški. Izvadite tortu, pa po rubu načinite 12 ružica
od preostalog tučenog vrhnja, poslažite polovice marelica. Naslonite kriške biskvita. Pošećerite, ukrasite listićima metvice.