width=TIJESTO
• 30 dag brašna
• 3 jaja
• prstohvat soli
• 2 žlice maslinovog ulja

UMAK
• 20 dag šparoga
• 10 dag maslaca
• 4 žumanjka
• 6-8 žlica mlijeka
• 1 žličica škroba
• 1 žlica limunovog soka
• prstohvat soli
• muškatni oraščić

Sve sastojke za tijesto stavite u zdjelu i dobro promiješajte. Mijesite ga tako dugo dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto zamotajte u foliju i ostavite ga 1/2 h da se odmori. Nakon toga ga razvucite i izrežite tanke rezance. Rezance skuhajte u vreloj, posoljenoj vodi, i stavite sa strane. šparoge ogulite i pofurite u vreloj, posoljenoj vodi. Ostavite ih tako dok ne omekšaju. Zatim ih procijedite i stavite na toplo.

Umak ćete dobiti tako, da žumanjak, mlijeko i škrob dobro izmiješate u jednoj šalici. Rastopite maslac, te mu postupno dodajte dobivenu smjesu i limunov sok uz stalno miješanje. Začinite, sve sastojke pomiješajte i poslužite.

Prethodni članakEkološki uzgoj jabuka
Sljedeći članakMorska “Paella”
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.