width=

Pripremite:

– 12,5 dag maslaca
– 30 dag tamne čokolade
– 50 ml slatkog vrhnja
– 2 jaja
– 1 žumanjak
– 1,5 dl svježeg đumbirovog soka
– 3 žlice gustina
– 1 dl mlijeka
– po potrebi glatkog brašna
– čokoladna glazura

Priprema:

U loncu rastopite maslac i tamnu čokoladu te umiješajte slatko vrhnje.

Zatim smjesu umiješajte u posudu s jajima i žumanjkom. Dodajte mješavinu svježeg đumbirovog soka, gustina i mlijeka, te promiješajte. Uz stalno miješanje postupno dodajte glatko brašno sve dok ne dobijete smjesu bez grudica, gustoće kao puding.

Smjesu ulijte u pobrašnjeni kalup za pečenje i pecite 15 minuta na 160 stupnjeva. Kolač pecite dok ne poprimi finu koricu.

Kada se ohladi prelijte ga čokoladnom glazurom.

Prethodni članakPanforte
Sljedeći članakSlojevita torta s mrkvicom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.