Uštipci s breskvama

63
Uštipci s breskvama

Sastojci za tijesto:
10 dag maslaca
2 dag šećera
sol
15 dag brašna
4 jaja
Sastojci za nadjev:
2,5 dl slatkog vrhnja
1 žlicu šećera u prahu + za posipanje
1 vanilin šećer
6 sočnih bresaka
Priprema:
Pristavite 3 dl malo posoljene vode s maslacem. Kad provri, primiješajte brašno i dalje miješajte da dobijete kuglu, koja se odvaja od stijenke. Maknite sa štednjaka, primiješajte šećer i jedno jaje. Kad se jaje sasvim stopi s tijestom, dodajte drugo i tako redom sva četiri. štrcaljkom na namašten lim oblikujte male ružice i pecite 25 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 °C. Ohlađene prorežite, na donju polovicu poslažite narezane breskve i naštrcajte vrhnje, istučeno s obje vrste šećera.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.