Tavica s kiselim kupusom

Sastojci:
75 dag kiselog kupusa, 1 crvenu papriku, 1 luk, 1 režanj češnjaka, 3 žlice suncokretova ulja, 250 ml povrtnog temeljca, 10 dag crvene leće, 2 žlice bundevinih sjemenki, 1/2 svežnjića korijandra, sol, papar, 2 žlice sojina umaka, 1/2-1 žličicu sambal oeleka
Priprema:
Kiseli kupus prerežite, očistite, polovice operite te ih narežite na tanke rezance. Papriku operite, očistite i narežite na štapiće. Luk i češnjak oljuštite te luk nasjeckajte. Ulje ugrijte u velikoj teflonskoj tavi i ispirjajte luk. Zatim dodajte papriku i kratko je popržite. U to istisnite češnjak. Potom ulijte povrtni temeljac te sve kratko zakuhajte. Dodajte kiseli kupus i crvenu leću, promiješajte, poklopite i kuhajte na umjerenoj vatri oko 5 minuta. Sjemenke bundeve kratko nasuho popržite u teflonskoj tavi. Potom maknite sa štednjaka. Svježi korijander operite, protresite i sitno nasjeckajte. Tavici s kiselim kupusom dodajte začinsko bilje i bundevine sjemenke. Na kraju još dobro začinite solju, paprom, sojinim umakom i sambal oelekom. Možete ukrasiti korijandrom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.