Salata od tunjevine

Sastojci:
80 dag svježe tunjevine, 6 dag šarenih paprika, začinsko bilje (luk, celer, mrkvu, kadulju, ružmarin), češnjak, zelenu salatu, luk, rajčice, bijelo vino, maslinovo ulje, krupnu sol, papar u zrnu
Priprema:
Kuhajte 40 minuta 5 litara vode u koju ste stavili začinsko bilje, pola čaše vina, prstohvat soli i žličicu papra u zrnu. Dodajte tunu i kuhajte 2 sata na najslabijoj vatri. Ostavite da se ohladi u vodi u kojoj se kuhala, procijedite, prelijte uljem, dodajte češnjak narezan na ploške i papar u zrnu i ostavite da se marinira 24 sata. Tunu poslužite na svježoj salati, ukrasite lukom narezanim na kolute, rajčicama narezanim na kriške (napola ako su sitne) i umakom: u mikseru sameljite papriku i ulje od marinade.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.