Bečki gulaš

47
Bečki gulaš

Sastojci:
75 dag junetine, 75 dag luka, 1 režanj češnjaka, 3 žlice ulja, 1 žlicu paprike u prahu, mljeveni kim, 1 žličicu mažurana, ribanu koricu od 1/2 limuna, 1 litru mesne juhe, 2 dag pirea od rajčice, sol, papar
Priprema:
Meso narežite na kockice. Očistite i krupno narežite luk te nasjeckajte češnjak. Meso propržite na ulju. Izvadite meso iz posude i na istom ulju propirajte luk i češnjak. Meso vratite u posudu, posipajte paprikom, mažuranom, kimom, naribanom limunovom koricom, posolite i popaprite. Dodajte pire od rajčice i pola od ukupne količine juhe. Kuhajte pokriveno 60 minuta na umjerenoj vatri. Postupno dodajte preostalu juhu. Posolite i popaprite. Poslužite toplo, s pire krumpirom ili palentom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.