Tijesto
– 4 jaja
– 10 dag maslaca
– 1 šalica šećera
– 3 žlicice kakaa
– 1 žlicica sode
– 1 velika žlica soka od limuna
– 2 ½ šalice brašna
– 1 naribana mrkva
Krema
– 20 dag margarina
– 50 dag svježeg krem sira
– 40 dag kiselog vrhnja
– 20 dag šećera u prahu
– 1 žlicica ekstrakta od vanilije
– 1 naranča (korica i sok)
Maslac, jaja, šećer, kakao i sodu stavite u zdjelu i dobro promiješati. Smjesu stavite da se grije na laganoj vatri i polako dodajte prosijano brašno, naribanu mrkvu i sok od limuna, te zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na 5-6 dijelova i razvaljajte svaki dio posebno. Zatim ih redom pecite u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 170 ºC, dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Ostavite da se kore ohlade, te jednu od njih smrvite i ostavite po strani. Za kremu narežite margarin na listiće, te ga izradite. Dodajte svježi sir i sve dobro izmiješajte mikserom da se smjesa izjednači. Dodajte kiselo vrhnje, šećer u prahu, ekstrakt vanilije, sok i ribanu koricu naranče i sve zajedno izmiješajte. Svaki sloj biskvitne podloge premažite kremom, ukrasite smrvljenim biskvitom i ohladite prije serviranja.