height=– 4 jaja
– 20 dag maslaca ili margarina
– 20 dag šećera
– 20 dag brašna
– 1 vanilin šećer
– ½ kg višanja (može i zamrznutih)

Mikserom izradite maslac, dodajte šećer, vanilin šećer, jaja, te na kraju brašno. Dobro izmiksajte da ne bude grudica. Rasporedite smjesu po limu na koji ste prethodno stavili masni papir. Ako koristite višnje iz kompota procijedite ih, a zatim ih rasporedite po smjesi. Pecite oko pola sata na temperaturi od 175 ºC . Ohlađ eni kolač narežite na kocke. Možete ga posuti šećerom u prahu ili premazati pudingom od vanilije, koji ste prethodno skuhali u kompotu od višnje.

Prethodni članakRusko varivo
Sljedeći članakKapice od karamele
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.