width=– 25 dag marcipana
– 15 dag šećera u prahu
– 5 dag brašna
– prstohvat soli
– bjelanjak
– 10 dag listića badema
– 5 dag čokolade za kuhanje

Izrežite marcipan na što sitnije komadiće. Pomiješajte ga zajedno sa šećerom, brašnom, soli i bjelanjkom, dok ne dobijte žilavu smjesu. Oblikujte kiflice, uvaljajte ih u listiće badema i pecite u zagrijanoj pećnici oko 15 minuta na 200º. Kada se kiflice ohlade ukrasite ih čokoladom koju ste prethodno otopili na pari.

Prethodni članakKapice od karamele
Sljedeći članakOstali članci u ovom broju
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.