Biskvit:

✦220 g čokolade za kuhanje

✦175 g maslaca

✦5 jaja

✦100 g šećera

✦100 g mljevenih badema

✦2 žlice oštrog brašna

✦2 žlice mlijeka

✦malo soli

Priprema: Čokoladu i maslac zajedno otopiti na pari. Jaja i šećer pjenjačom izmiješati pa dodati ostale sastojke i sve ručno izmiješati. Smjesu uliti u namašten kalup dimenzije 28 x 23 cm i peći u za­grijanoj pećnici 20 minuta na 160 °C. Biskvit mora ostati sočan i mek.

Premaz:

✦domaća marmelada od jagoda ili 200 g jagoda + 65 g šećera

Priprema: Izmiksati u blenderu jagode i dodati še­ćer pa kuhati oko 15 minuta stalno miješajući. Ohla­diti i premazati biskvit.

Krema:

✦250 g mascarponea

✦4 žlice šećera u prahu

✦200 ml vrhnja za šlag

✦200 g svježih jagoda

Priprema: Izmiksati mascarpone i šećer u prahu pa silikonskom špatulom umiješati čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Staviti pola kreme pa poslagati sitno sjeckane jagode te ostatak kreme.

Dekoracija:

✦250 ml vrhnja za šlag

✦svježe jagode

Priprema: Kolač premazati šlagom od tučenog vrh­nja i ukrasiti s jagodama.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2016. do 2020. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakMinistrica na Vijeću ministara o katastrofalnim posljedicama tuče
Sljedeći članakHrvatski maslinari treći na svijetu
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.